تو تنها نیستی، خورشید مهربانی در دستانت.

شیراز،بلوار بعثت،حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی ،ساختمان پزشکی مریم ،واحد 9 و 10

09170406671 _ 07136277171

حکمت شادان

نویسنده : فریدریش نیچه

معرفی کتاب حکمت شادان

کتاب صوتی حکمت شادان یکی از مهم‌ترین کتاب‌های فریدریش ویلهلم نیچه، فیلسوف تاثیرگذار آلمانی‌ست که اندیشه‌هایش پیرامون حقیقت، علم، هنر، اخلاق و... را شرح می‌دهد و بسیاری از منتقدان آن را نقطه تحولی در آراء و نظریات این اندیشمند می‌دانند.

درباره کتاب حکمت شادان:

والتر کافمن شاعر و فیلسوف آلمانی – آمریکایی درباره کتاب حکمت شادان (The Gay Science) می‌گوید: «این اثر تمام اندیشه‌های نیچه را منعکس می‌کند و می‌تواند از صدها طریق با سایر کتاب‌ها، یادداشت‌ها و نامه‌های او مرتبط باشد؛ با این حال کتابی کامل و مستقل است و آن را می‌توان یک اثر هنری دانست.»

به اعتقاد بسیاری از مخاطبان اندیشه‌های نیچه، حکمت شادان را می‌توان شخصی‌ترین کتاب در میان همه آثارش دانست؛ چرا که آن را به زنی به نام «لو سالومه» تقدیم کرد که تاثیری شورانگیز بر او گذاشت، آن هم زمانی که نیچه از بیماری و شرایط سختی رنج می‌برد. همچنین این فیلسوف آلمانی برای اولین بار در این کتاب درباره مرگ خدا و ایده بازگشت ابدی و اراده معطوف به قدرت صحبت کرد و به مباحثی نظیر هنر، اخلاق، دانش، حقیقت، وجدان فکری و منطق پرداخت.

عنوان کتاب نیز پیشینه‌ای تاریخی و شاعرانه دارد و به شیوه زیستن بخشی از شاعران و رامشگران فرانسوی در قرون گذشته اشاره می‌کند. درحقیقت این گروه صدها سال پیش در شهر تولوز فرانسه تشکیل شد و به عشق، جوانمردی و شعر و موسیقی نیز اعتقادی عمیق داشت و شاد زیستن را بهترین روش حیات می‌دانست. همچنین اعضای این گروه جلسات مشاعره‌ای را شکل می‌دادند و باهم اشعار پرشور و عاشقانه را می‌خواندند.

کتاب حکمت شادان برای چه کسانی مناسب است؟

علاقه‌مندان به اندیشه‌ها و مباحث عمیق فلسفی به خصوص فلسفه آلمانی از شنیدن این کتاب صوتی لذت خواهند برد.

فریدریش ویلهلم نیچه را بیشتر بشناسیم:

او یکی از برجسته‌ترین منتقدان فرهنگی، جامعه‌شناسان و فیلسوفان آلمانی در اواخر قرن نوزدهم بود که در آثار خود مبانی مسیحیت، اخلاق سنتی و فرهنگ را به چالش کشید. فریدریش ویلهلم نیچه (Friedrich Nietzsche) در سال ۱۸۴۴ در پروس به دنیا آمد و در سال ۱۸۶۹ موفق شد به عنوان استاد فلسفه وارد دانشگاه بازل شود. او حتی تا ده سال بعد نیز به تدریس خود ادامه داد تا جایی که وضعیت سلامتی‌اش دیگر چنین اجازه‌ای را به نیچه نداد.

جمله معروف «خدا مرده است» یکی از گزاره‌های اصلی و مشهور این فیلسوف به شمار می‌رود که آن را بارها در کتاب حکمت شادان و چنین گفت زرتشت به کار برده است. همچنین نظریات نیچه تاثیر فراوانی بر روی فلسفه مدرن گذاشت و بسیاری از فیلسوفان، هنرمندان، ادیبان، روانشناسان و... از اندیشه‌های او تاثیر پذیرفتند.

برخی از مهم‌ترین آثار فریدریش نیچه عبارتند از: «انسانی زیادی انسانی، دجال، چنین گفت زرتشت، اراده قدرت، غروب بت‌ها، اینک انسان، فراسوی نیک و بد و ...»

در بخشی از کتاب حکمت شادان می‌شنویم:

پس از آنکه بودا مرد، سایه‌ی او را قرن‌ها در غاری برای ترساندن مردم نشان دادند؛ سایه‌ای ترسناک و عظیم! خدا مرده است آری! طبیعت انسان‌ها این چنین است که باز هم سایه‌ی او را در غارها تا هزاران سال برای ترساندن نشان خواهند داد و ما باید بر این سایه نیز غلبه کنیم.

برحذر باشیم از این اندیشه که جهان یک موجود زنده است؛ این جهان به کدام جهت باید توسعه پیدا بکند؟ از چه چیزی تغذیه می‌کند؟ چگونه بزرگ می‌شود و تکثیر می‌شود؟ ما تقریبا می‌دانیم که ماده ارگانیک چیست و آن چرا که بر روی قشر زمین به صورت فرع، نادر، تازه و اتفاقی مشاهده می‌کنیم به مثابه اصلی جهان شمول و ابدی تفسیر می‌کنیم. درست مانند کسانی که جهان را یک ارگانیسم می‌نامند. این است که مرا این چنین بیزار می‌کند. همچنین از این اندیشه حذر کنیم که جهان یک ماشین است؛ مسلما این جهان به خاطر یک هدف ساخته نشده است و ما با اطلاق لفظ مکانیک به جهان برای آن بیش از حد احترام قائل می‌شویم.